Laura un Toms savā blogā VIENS+VIENS ir pastāstījuši kā var pagatavot mencas smalkmasu un garneles.
Tāds ziemas “comfort food”. Gatavojam no Oscars Fish saldētās mencas smalkmasas, ko par labu cenu lielos daudzumos iepirkām Stockmann trakajās dienās. Noteikti vari izmantot arī Oscars Fish pikšu. No sirds iesaku tieši šīs zivtiņas – tīrs un augstvērtīgs produkts.
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajauc. Izveido bumbiņas. Tām labi jāturas kopā. Ja šķiet, ka masa ir par šķidru, pievieno vēl rīvmaizi. Ja šķiet, ka par biezu – pievieno vēl krējumu.
Cep sakarsētā pannā vai arī liec uz cepamā papīra, apslaki ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī 190 grādos 15 minūtes. Man patīk cept krāsnī – nav tik ļoti jāuzmana cepšanas process un var iztikt ar mazāku eļļas daudzumu, kā arī bumbiņām ir mazāka iespēja izjukt.
Pasniedz ar kartupeļu biezeni un apslaki ar citrona sulu!
Pirms gatavošanas gan jāpajautā, vai bērnam garšo garneles :). Arī tās izvēlamies no “Oscars Fish” – saldētās. Visos lielākajos veikalos (Rimi, Stockmann, Sky u.c.) var atrast.
Šis daudzums būs visai ģimenei. Mūsu gadījumā : 2 pieaugušajiem un 1 bērnam.
Jums vajadzēs:
250 g pasta (pilngraudu, protams, labāk)
300 g mazās garneles, atlaidinātas
300 g zaļie zirnīši – konservēti vai saldēti
50 ml saldā krējuma
Pagatavošana:
Uzvāri pastu. Nokās un liec atpakaļ katliņā. Pievieno zirnīšus, garneles un saldo krējumu, pasildi 5 minūtes.
ABAS RECEPTES UN FOTOGRĀFIJAS NO: https://viensplusviens.lv/2017/01/everts-ed-janvaris-2017/
LIELS PALDIES LAURAI, TOMAM UN EVERTAM.:)
Jums vajadzēs:
Receptes ideja un foto no žurnāla "Ilustrētā ģimenes Ēdam grāmata" 2016.g.2.numura
Jums vajadzēs:
Receptes ideja un foto no žurnāla "Pie galda!" 2016.g.4.numura
Jums vajadzēs:
Receptes ideja un foto no žurnāla "Pie galda!" 2016.g.4.numura