Laura un Toms savā blogā VIENS+VIENS ir pastāstījuši kā var pagatavot mencas smalkmasu un garneles.
Mencas-kāļu bumbiņas ar kartupeļu biezeni
Tāds ziemas “comfort food”. Gatavojam no Oscars Fish saldētās mencas smalkmasas, ko par labu cenu lielos daudzumos iepirkām Stockmann trakajās dienās. Noteikti vari izmantot arī Oscars Fish pikšu. No sirds iesaku tieši šīs zivtiņas – tīrs un augstvērtīgs produkts.
- 1 iepakojums jeb 450 g mencas smalkmasas
- 1 mazs, sakapāts baltais sīpols
- 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploka spiedi
- 1 mazs novārīts / tvaicēts kālis, sarīvēts uz smalkas rīves (garšas dažādošanai vari izmantot arī kādu no “Absolūts ēd” dārzeņu pulveriem, piemēram, spinātu pulveri. Tāpat vari izmantot arī citus ziemas dārzeņus, piemēram, bietes.)
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes saldā vai skābā krējuma
- 4 ēdamkarotes rīvmaizes (ja šķiet, ka masa ir par šķidru, pievieno vēl. Rīvmaizes vietā vari izmantot arī tosterētu un sablendētu baltmaizi vai rudzu maizi)
- šķipsniņa sāls
- šķipsniņa timiāna
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajauc. Izveido bumbiņas. Tām labi jāturas kopā. Ja šķiet, ka masa ir par šķidru, pievieno vēl rīvmaizi. Ja šķiet, ka par biezu – pievieno vēl krējumu.
Cep sakarsētā pannā vai arī liec uz cepamā papīra, apslaki ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī 190 grādos 15 minūtes. Man patīk cept krāsnī – nav tik ļoti jāuzmana cepšanas process un var iztikt ar mazāku eļļas daudzumu, kā arī bumbiņām ir mazāka iespēja izjukt.
Pasniedz ar kartupeļu biezeni un apslaki ar citrona sulu!