Priecājamies par visiem, kuri ēd mūsu produktus, bet esam vēl priecīgāki, ja kāds padalās ar savām receptēm. 

Laura un Toms savā blogā VIENS+VIENS ir pastāstījuši kā var pagatavot mencas smalkmasu un garneles.

Mencas-kāļu bumbiņas ar kartupeļu biezeni

Tāds ziemas “comfort food”. Gatavojam no Oscars Fish saldētās mencas smalkmasas, ko par labu cenu lielos daudzumos iepirkām Stockmann trakajās dienās. Noteikti vari izmantot arī Oscars Fish pikšu. No sirds iesaku tieši šīs zivtiņas – tīrs un augstvērtīgs produkts.

  • 1 iepakojums jeb 450 g mencas smalkmasas
  • 1 mazs, sakapāts baltais sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploka spiedi
  • 1 mazs novārīts / tvaicēts kālis, sarīvēts uz smalkas rīves (garšas dažādošanai vari izmantot arī kādu no “Absolūts ēd” dārzeņu pulveriem, piemēram, spinātu pulveri. Tāpat vari izmantot arī citus ziemas dārzeņus, piemēram, bietes.)
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes saldā vai skābā krējuma
  • 4 ēdamkarotes rīvmaizes (ja šķiet, ka masa ir par šķidru, pievieno vēl. Rīvmaizes vietā vari izmantot arī tosterētu un sablendētu baltmaizi vai rudzu maizi)
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa timiāna

  Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas sajauc. Izveido bumbiņas. Tām labi  jāturas kopā. Ja šķiet, ka masa ir par šķidru, pievieno vēl rīvmaizi. Ja šķiet, ka par biezu – pievieno vēl krējumu.
Cep sakarsētā pannā vai arī liec uz cepamā papīra, apslaki ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī 190 grādos 15 minūtes. Man patīk cept krāsnī – nav tik ļoti jāuzmana cepšanas process un var iztikt ar mazāku eļļas daudzumu, kā arī bumbiņām ir mazāka iespēja izjukt.
Pasniedz ar kartupeļu biezeni un apslaki ar citrona sulu!

Pasta ar garnelēm un zirnīšiem

Pirms gatavošanas gan jāpajautā, vai bērnam garšo garneles :). Arī tās izvēlamies no “Oscars Fish” – saldētās. Visos lielākajos veikalos (Rimi, Stockmann, Sky u.c.) var atrast.

Šis daudzums būs visai ģimenei. Mūsu gadījumā : 2 pieaugušajiem un 1 bērnam.

 Jums vajadzēs:

250 g pasta (pilngraudu, protams, labāk)
300 g mazās garneles, atlaidinātas
300 g zaļie zirnīši – konservēti vai saldēti
50 ml saldā krējuma

 Pagatavošana:

Uzvāri pastu. Nokās un liec atpakaļ katliņā. Pievieno zirnīšus, garneles un saldo krējumu, pasildi 5 minūtes.

ABAS  RECEPTES  UN FOTOGRĀFIJAS NO: https://viensplusviens.lv/2017/01/everts-ed-janvaris-2017/

LIELS PALDIES LAURAI, TOMAM UN EVERTAM.:)

Pikšas kroketes

 Jums vajadzēs:

  •  300 g pikšas smalkmasa
  • 250g kartupeļu
  • 1paprika, buntīte sīpolloku
  • sāls, pipari, saldās paprikas pulveris
  • ola, 100g dzeltenās rīvmaizes, eļla vārīšanai
  Pagatavošana:
  1. Kartupeļus novāra, nolej ūdeni un sastampā.
  2. Smalki sagriež papriku, sīpollokus un pievieno kartupeļiem.
  3. Kartupeļu masai pievieno atlaidinātu pikšas smalkmasu, garšvielas. Visu samīca viendabīgā masā, no kuras var veidot kroketes (nelielas bumbiņas).
  4. Katliņā uzkarsē eļļu.
  5. Ar rokām no pagatavotās masas veido kroketes, katru vispirms apviļā sakultā olā, tad no visām pusēm rīvmaizē un liek eļļā vārīties.
  6. Kad kroketes eļļā vārījušās 5-10 minūtes un par gatavību liecina zeltaina garoziņa, tās ar karoti izņem no vārošās eļļas un liek lēzenā šķīvī, kurā ieklāta salvete ( tā uzsāks liekās taukvielas).
  7. Kroketes vislabāk garšo siltas ar zaļumu salātiem vai no skābā krējumā, mārrutkiem un ķiplokiem pagatavotu mērci.

Receptes ideja un foto no žurnāla "Ilustrētā ģimenes Ēdam grāmata"  2016.g.2.numura

Pikšas plācenīši

 Jums vajadzēs:

  • 1iepakojums pikšas smalkmasa (450g)
  • 1-2 olas (vadoties pēc izmēra)
  • 1-2 ēdamkarotes rīvmaize vai manna
  • 1 tējkarote eļļas
  • sāls, pipari un citas garšvielas
  • sakapāti zaļumi, puravs
  Pagatavošana:
  1. Vispirms atkausē pikšas smalkmasu. Ar visu iepakojumu liek traukā ar ūdeni un tur apmēram 1-1,5. izņem no iepakojuma. Šķidrums, kas rodas atlaidināšanas laikā, ir vērtīgs zivs olbaltums, tāpēc to ir ieteicams pievienot zivs masai. 
  2. Atkausētai masai pievieno eļļu vai kausētu sviestu, rīvmaizi vai mannu un olu. samaisa viendabīgā masā.
  3. Ja ir vēlēšanās, var pievienot garšvielas. Mazākiem ēdājiem domātajās- sakapātus zaļumus, puravu vai garšaugus. Lielākiem - mazliet sāli un piparus.
  4. Veido mazus plācenīšus un cep uz karstas pannas ( nedaudz eļļas) zeltaini brūnus.

Receptes ideja un foto no žurnāla "Pie galda!" 2016.g.4.numura

Pikšas pīrāgs

 Jums vajadzēs:

  • 1iepakojums pikšas smalkmasa (450g)  
  • 1purava baltā daļa vai 2 šalotes sīpoli
  • 100 g svaigā krēmsiera ar zaļumiem (vai bez)
  • 1-2 ēdamkarotes olīveļlas
  • sāls, pipari
  • kārtainā mīkla
  Pagatavošana:
  1. Vispirms atkausē pikšas smalkmasu. Ar visu iepakojumu liek traukā ar ūdeni un tur apmēram 1-1,5. izņem no iepakojuma. 
  2. Atkausēto masu ar dakšiņu samaisa, lai veidojas atsevišķi zivs gabaliņi, ne kopā salipusi masa
  3. Uz pannas zivs masu apcep kopā ar puraviem vai šarlotes sīpoliem, pieliek garšvielas. kad masa mazliet atdzisusi, pievieno krēmsieru
  4. Izrullē kārtaino mīklu un vienu kārtu ieklāj formā, ko vēlaties izmantot. Var arī neizmantot formu. Tad no mīklas izgriež apli.
  5. Zivs masu kārto uz mīklas, ko pārklāj ar otru mīklas kārtu. Kārtīgi salipina kopā maliņas. Pārsmērē ar sakultu olu un cep sakarsētā cepeškrāsnī 190° temperatūrā, līdz pīrāgs ir zeltaini brūns.

Receptes ideja un foto no žurnāla "Pie galda!" 2016.g.4.numura

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.