Mencas smalkmasa

Mencas (Latīniski: Gadus morhua) smalkmasa ir lielisks produkts tiem, kam patīk maltīti gatavot mājās. Tas ir tīrs zivs masas produkts bez ledus un ūdens, svaigs un smaržīgs, kas rodas kā papildprodukts, ražojot mencas Premium filejas. 

Visi sīkie gabaliņi, kas tiek nogriezti lielajai filejai, vēlāk caur sietu centrifūgā tiek izsviesti, lai nebūtu asaku vai ādas. Iegūtā masa tiek pildīta īpašā "ietvarā", un pēc tam ar dziļo saldēšanas metodi tiek saldēta 1,5-2 stundas pie temperatūras - 40 ° \ -45 ° C. Pēc tam saldētā smalkmasa tiek sadalīta vienādos gabalos, kas katrs sver  450 g un iepakota marķētos vakuuma maisiņos. Šis produkts ir labs ar to, ka tiek izgatavots no tikko nozvejotas zivs, kas augusi ekoloģiski tīrā vidē. Menca tiek zvejota ar līnijāķiem, tas nozīmē, ka katra zivs atsevišķi tiek izcelta no ūdens, tādēļ tā nesatur asinis un izgatavojot smalkmasu tā nepatīkami neož. Šis produkts ir pakļauts straujai dziļās sasaldēšanas metodei, un tādēļ tā vienmēr paliek sulīga.

Atlaidināšana:

Ielieciet mencas smalkmasas iepakojumu aukstā ūdenī uz 1 stundu. Svarīgi, gatavojot zivs kotletītes vai citus ēdienus no smalkmasas, izmantot atlaidināšanā iegūto zivs šķidrumu, kas ir vērtīgs zivs olbaltums. Atsaldētu produktu drīkst uzglabāt ledusskapī 72 stundas. Atkārtoti nesasaldēt! Glabāšanas laiks 18 mēneši.