Pikšas fileja

Pikša ( Latīniski: melogrammus aeglefinus) ir mencu dzimtas zivs, taču atšķirībā no savām sugas māsām, pikša dzīvo dziļumā līdz pat 200 metriem, aukstos un tīros Ziemeļatlantijas okeāna ūdeņos, tuvu krastam un tā barojas ar bentiskajiem organismiem – vēžveidīgajiem, un citām sīkām jūras radībām. 

Tieši šī latīniskā nosaukuma Pikša ir sastopama Ziemeļatlantijā, Eiropas piekrastē no Portugāles līdz Īslandei, Špicbergenai un Novaja Zemļai, arī Ska-gerakā un Kategatā. Baltijas jūras rietumdaļā samērā reta, austrumdaļā - ļoti reta ieceļotāja. Ir ziņas, ka Latvijas piekrastē noķerta 1951. gadā. Tās fileja ir gaiša un garša svaiga. Pikša ir augstvērtīga un garda baltās gaļas zivs, ko var pasniegt ar dažādām piedevām.  Tā satur daudz B grupas vitamīnu, kalcija, joda, fosfora un selēna. Pielietojot īpašu saldēšanas metodi, tiek panākts, ka atlaidināta pikšas fileja ir tikpat svaiga un sulīga, bet pagatavota tā saglabā savu gandrīz balto krāsu.

Kopš 1980. gada pikšas filejas ražošana ir galvenais produkcijas veids vienā no Islandes zivju pārstrādes uzņēmumiem, no kura dibinātāja un ilgstoša tā galvenā menedžera vārda arī radusies ideja par zīmolu OscarsFish. Par pikšas kvalitāti vairāk nekā desmit gadus pēc kārtas ražotne saņem visaugstākās kvalitātes atzinības rakstus ASV tirgū, kas līdz šim ir lielākais šī produkta patērētājs.

Galvenā OscarsFish produkta, šajā gadījumā, pikšas priekšrocība attiecībā pret citiem ražotājiem ir - tās maksimāli saglabātā dabiskā garša un uzturvērtība, kas piemīt tikko nozvejotai zivij. Pikšas ķeršanai tiek izmantota līnijāķu metode, un tā tiek nozvejota tikai tādā daudzumā, kāds nepieciešams, lai to ātri pārstrādātu. Zivju svaigums, ko tā iegūst ātrās pārstrādes un sasaldēšanas rezultātā ir galvenais garants labai un stabilai kvalitātei, kas arī ir zīmola OscarsFish atsķirības zīme.

Pikša ir īpaša zivs, ļoti izvēlīga un tīrīga. Tās fileja ir gaiša un sulīga. Mēs pikšu iepērkam tikai no maziem zvejas kuteriem, kas katru dienu ienāk krastā. Tā tiek filēta 24 stundu laikā un nekavējoties sasaldēta ļoti zemā temperatūrā. Filejai netiek pievienots nedz ledus, nedz ūdens.

Uzglabāšana:

Glabāt saldētavā -18 ° C vai zemāk.
Uzglabāšanas termiņš: 18 mēneši no izgatavošanas datuma .
Pēc atkausēšanas, ieteicams produktu uzglabāt ledusskapī ne ilgāk par 48 stundām. Atkārtoti nesasaldēt!

Atlaidināšana:

Mēs iesakām jums atlaidināt produktu 1-1,5 stundu aukstā ūdenī, neizņemot to no plastmasas maisiņa.