PRODUKTU ATLAIDINĀŠANA

Pikšas, mencas, saidas filejas, pikšas un mencas smalkmasas ir ļoti svarīgi atlaidināt ūdenī ar visu iepakojumu, aptuveni 1 stundu. 

Šķidrums, kas rodas smalkmasu atlaidināšanas laikā, ir vērtīgs zivs olbaltums, tāpēc to ir ieteicams pievienot zivs masai.

Zeltplekstes fileju  ir svarīgi atlaidināt ūdenī, ievietojot nepieciešamo daudzumu maisiņā. Atlaidināšanai nepieciešamas apmēram 10 minūtes. 

  • Vēlams atlaidināt tikai tādu daudzumu, cik nepieciešams, lai tūlīt pagatavotu.
  • Neatlaidināt un neturēt zivis istabas temperatūrā ilgāk nekā nepieciešams, lai sagatavotu gatavo produktu! 

Atlaidinātu ledusskapī var uzglabāt 72 stundas, iepakojumā, traukā ar 50% ledu  un 50% ūdeni  vai bez ledus 2-4'C 24 stundas.

Atkārtoti nesaldēt!