Pikšas cepamgabliņš ar baraviku žuljenu

 Jums vajadzēs:

  • 500 gr baravikas
  • 200 gr krējums
  • 300 gr cietais siers
  • 4 ēd.k. sviests
  • 1 ēd.k. milti
  • 2 sīpoli
  • 1 daiviņa ķiploks
  • sāls, pipari

 Pagatavošana:

Sēnes notīra un sagriež. Cep uz pannas, pievienojot 2 ēdamkarotes sviesta. Šķidrumu, kas izdalās, cepot sēnes, nolej sagatavotā traukā. Notīra un sīki sagriež sīpolu, ķiploku, liek cepties pie sēnēm, pieliek vēl 2 ēdamkarotes sviesta un sautē 5 minūtes. Sēņu šķidrumam pievieno krējumu un miltus, rūpīgi samaisa.

Iegūto mērci lēnām lej klāt sēnēm un sīpoliem, sautē vēl 5 minūtes. Sieru sarīvē. Liek trauciņos sēņu mērci ar sīpoliem, pārkaisa ar rīvēto sieru un liek līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.

Cepamgabaliņus cep apmēram 5 min no katras puses.

Servē uz šķīvja.

Jums garšos!

Foto: Dace Runča