Pikšas frikadeļu zupa
Recepte 4 porcijām.
Gatavošanas ilgums apmēram 40 minūtes
Jums vajadzēs:
- 450 g Oscarsfish pikšas smalkmasas
- 1 ola
- rīvēts muskatrieksts
- 100 g manna
- 2 nelieli burkāni
- 2 selerijas kāti
- 1 pētersīļa saknīte
- 4 kartupeļi
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- Sāls, pipari, laurlapa
- Dilles vai pētersīļu zaļumi
Pagatavošana:
- Sagatavo frikadeļu masu: Atlaidinātai
pikšas smalkmasai pievieno olu, sāli, piparus, muskatriekstu un mannu, visu
labi sajauc un sastrādā viendabīgā masā, atstāj uzbriest.
- Burkānus, kartupeļus, sīpolu, selerijas
kātus, pētersīļa saknīti sagriež šķēlītēs un pusšķēlītēs, ķiplokus sasmalcina,
pārlej ar 1,5 l ūdens, pievieno sāli un piparus un lēni vāra, līdz kartupeļi ir
mīksti un burkāni un pētersīļi pusmīksti. Frikadelēm sagatavoto masu saveļ
bumbiņās un liek zupā, pieliek arī laurlapu, uzvāra un lēni turpina vārīt. Kad
frikadeles uzpeld zupas virspusē, tā ir gatava.
- Zupu pārkaisa ar zaļumiem, klāt pasniedz skābo krējumu.
Jums garšos!
Foto sadarbībā ar izdevniecību SANTA
Iegādāties produktus