Pikšas smalkmasas uzkoda ar garnelēm
Recepte 4 porcijām.
Gatavošanas ilgums apmēram 1stunda.
Jums vajadzēs:
Pagatavošana:
Garneles pārlej ar 1 ēdamkaroti citrona
sulas, pievieno saberztu ķiploku un sasmalcinātu čili, sajauc un, kamēr gatavo
pikšas smalkmasu, atstāj iemarinēties.
- Smalkmasu kopā ar sāli, pipariem,
timiāna lapiņām, sojas mērci un olu dzeltenumiem sablendē kopējā masā, pievieno
saldo krējumu un vēlreiz sablendē vai uzputo.
- Masu izklāj apmēram 20 x 10 cm lielā taisnstūrī uz izklātas pārtikas
plēves, pa vidu tam gareniski joslā pārber garneles. Masu satin rullītī,
vairākkārtīgi to ietinot plēvē, galus cieši nosien. Rullīti liek 80–85 grādu
karstā ūdenī un karsē 15–20 minūtes. Izņemtu no ūdens strauji atdzesē.
Noņem plēvi, pārklāj ar plānās šķēlītēs sagrieztu avokado, kas pārliets ar
citrona sulu un olīveļļu. Sagriež gabalos un pasniedz.
Jums garšos!
Foto sadarbībā ar izdevniecību SANTA
Iegādāties produktus