Pikšas frikadeļu zupa


      Recepte 4 porcijām. Gatavošanas ilgums apmēram 40 minūtes

      Vajadzēs:

     450 g Oscarsfish pikšas smalkmasas

     1 ola

     rīvēts muskatrieksts

     100 g mannas

     2 nelieli burkāni

     2 selerijas kāti

    1 pētersīļa saknīte

    4 kartupeļi

    1 sīpols

    3 ķiploka daiviņas

    Sāls, pipari, laurlapa

    Dilles vai pētersīļu zaļumi

    Pagatavošana:

    1.   Sagatavo frikadeļu masu:

    Atlaidinātai pikšas smalkmasai pievieno olu, sāli, piparus, muskatriekstu un mannu, visu labi sajauc un sastrādā viendabīgā masā, atstāj uzbriest.

   2. Burkānus, kartupeļus, sīpolu, selerijas kātus, pētersīļa saknīti sagriež šķēlītēs un pusšķēlītēs, ķiplokus sasmalcina, pārlej ar 1,5 l ūdens, pievieno sāli un piparus un lēni vāra, līdz kartupeļi ir mīksti un burkāni un pētersīļi pusmīksti. Frikadelēm sagatavoto masu saveļ bumbiņās un liek zupā, pieliek arī laurlapu, uzvāra un lēni turpina vārīt. Kad frikadeles uzpeld zupas virspusē, tā ir gatava.

   3. Zupu pārkaisa ar zaļumiem, klāt pasniedz skābo krējumu.

 

    Jums garšos!

 Foto sadarbībā ar izdevniecību SANTA

0
Veidots ar Mozello - labo mājas lapu ģeneratoru.

 .