Pikšas smalkmasas uzkoda ar garnelēm 

          Recepte 4 porcijām. Gatavošanas ilgums apmēram 1stunda

 

               Vajadzēs:

      225 g pikšas smalkmasas

      2 olu dzeltenumi

      1 tējkarote sojas mērces

       nedaudz timiāna

      50 g saldā krējuma

      50 g garneļu

      1 ķiploka daiviņa

      1/2 maza čili, sāls, pipari

      2 ēdamkarotes citrona sulas

      1/2 avokado

      1 tējkarote olīveļļas

 Pagatavošana:

     1. Garneles pārlej ar 1 ēdamkaroti citrona sulas, pievieno saberztu ķiploku un sasmalcinātu čili, sajauc un, kamēr gatavo pikšas smalkmasu, atstāj iemarinēties.

     2. Smalkmasu kopā ar sāli, pipariem, timiāna lapiņām, sojas mērci un olu dzeltenumiem sablendē kopējā masā, pievieno saldo krējumu un vēlreiz sablendē vai           uzputo.

     3. Masu izklāj apmēram 20 x 10 cm lielā taisnstūrī uz izklātas pārtikas plēves, pa vidu tam gareniski joslā pārber garneles. Masu satin rullītī, vairākkārtīgi to        ietinot plēvē, galus cieši nosien. Rullīti liek 80–85 grādu karstā ūdenī un karsē 15–20 minūtes. Izņemtu no ūdens strauji atdzesē. Noņem plēvi, pārklāj ar plānās      šķēlītēs sagrieztu avokado, kas pārliets ar citrona sulu un olīveļļu. Sagriež gabalos un pasniedz.

 

                                                                                                                    Jums garšos!

 Foto sadarbībā ar izdevniecību SANTA

0
Veidots ar Mozello - labo mājas lapu ģeneratoru.

 .