Saidas fileja

       
  Saida ir mencu dzimtas jūras zivs, kuras zvejo pie Islandes krastiem visu gadu.Islandes ūdeņos ir labvēlīgi apstākļi jūras dzīvajai radībai, jo tie ir praktiski brīvi no piesārņojuma, pateicoties okeāna straumēm un citiem labvēlīgiem klimatiskajiem apstākļiem.

 Mēs saidu iepērkam tikai no maziem zvejas kuteriem, kas katru dienu ienāk krastā. Tā tiek filēta 24 stundu laikā un nekavējoties sasaldēta ļoti zemā temperatūrā. Premium filejai netiek pievienots nedz ledus, nedz ūdens un tā tiek saldēta iepakojumā. IQF (atsevišķi saldētām) saidas gabaliņiem ir minimālā (līdz 10%) ledus glazūra, lai filejas neizžūtu. Zivju svaigums, ko tā iegūst ātrās pārstrādes un sasaldēšanas rezultātā ir galvenais garants labai un stabilai kvalitātei.

Saidas gaļa ir nedaudz tumšāka nekā pikšai vai mencai, taču garšas ziņā izteiksmīgāka, turklāt tās struktūra ir stingra un var pagatavot gluži tāpat kā mencu. To parasti tvaicē un cep.    

                Saida tiek uzskatīta par labu proteīna avotu. Tā ir arī bagāta ar vitamīnu B 12 un selēnu, kas nepieciešams arī, lai saglabātu šķidruma līdzsvaru organismā.

               Saidas fileja ir bez ādas un asakām.

Uzglabāšana:

Glabāt saldētavā -18 ° C vai zemāk.
Uzglabāšanas termiņš: 18 mēneši no izgatavošanas datuma .
Pēc atkausēšanas, ieteicams produktu uzglabāt ledusskapī ne ilgāk par 48 stundām. Atkārtoti nesasaldēt!

Atlaidināšana:

     Premium saidas filejas iepakojuma neto svars ir 2.268 kg. Šajā iepakojumā ietilpst 6 aploksnes ar 1-2 saidas filejām katrā.  Produktu atlaidina 1-1,5 stundu aukstā                 ūdenī, neizņemot to no plastmasas maisiņa.

    IQF saldētās saidas gabaliņi ir 140-160 g vai 160-180 g lieli. Tos atlaidina ūdenī, nepieciešamo daudzumu ievietojot maisiņā. 

0
Veidots ar Mozello - labo mājas lapu ģeneratoru.

 .